Tukeva linjaventtiilirakenne minimoi huoltotarpeen

Alkuvaiheessa kaikki linjaventtiilit suoriutuvat hyvin. Ajan myötä kuluminen ja vioittuminen alkaa kuitenkin vaikuttaa toimintaan ja tällöin huonon ja hyvän laadun välinen ero alkaa näkyä. Hyvälaatuinen venttiili toimii vaivatta hyvin pitkään, kun taas halpa ja huonolaatuinen venttiili alkaa vaatia jatkuvasti enemmän ja enemmän huoltoa ja hoitoa, mikä lisää kustannuksia paljon.

Luistipysäytin ja rullatut kierteet takaavat kestävyyden

Luistipysäytin muodostaa selkeän ja kiinteän pysäytyksen luistimutterille, kun linjaventtiili avataan. Tämä estää luistia puristamasta tyven tiivisteitä ja vaurioittamasta kuvun sisäpuolella olevia päällysteitä. Siten luistipysäytin pidentää linjaventtiilin kestävyyttä. Tyvikierteet rullataan kylmäpuristusprosessilla joka säilyttää teräksen rakenteen ja siten parantaa tyven kestävyyttä. Lisäksi menetelmä varmistaa sileän kierrepinnan, joka pienentää linjaventtiilien käyttöön liittyviä momentteja.

Kolminkertainen pesän turvatiiviste

NBR-pyyhkäisyrengas suojaa ulkoa tulevia epäpuhtauksia vastaan. Neljä polyamidilaakereissa tai vaihdettavissa olevassa tyven tiivistemutterissa olevaa NBR O-rengasta takaavat tiiviyden ja matalan kitkan. Virtauksen pääasiallisena tiivisteenä toimiva kuminen mansetti on valmistettu EPDM-materiaalista (veden tapauksessa) tai NBR-materiaalista (kaasun ja jäteveden tapauksessa). Kiinnityksen tyveen takaa täyden ympyrän muotoinen korkealujuuksisesta sinkkikadolle immuunista messingistä valmistettu työntökaulus. Se vähentää kitkaa ja samalla myös vääntömomentteja. 

Korroosiota kestävä linjaventtiilikokoonpano

Kuvun tiiviste sopii kuvussa olevaan syvennykseen ja kiertää kuvun pultit painepiikkien aiheuttamien purkauksien estämiseksi. Kuputiiviste kiertää ruostumattomasta teräksestä valmistettujen kupupulttien ympäri sen varmistamiseksi, että kierteet eivät altistu ympäristölle ja on lopuksi tiivistetty kuumaliimalla korroosion estämiseksi.

Linjaventtiileissä on kolme vahvaa pinnoitetta

Vakiomuotoisena korroosiosuojauksena käytetään sisä- ja ulkopuolista DIN 30677-2 -standardin ja GSK:n ohjeistuksen mukaista epoksipinnoitetta. Lisäksi tarjoamme linjaventtiilejä erittäin kulutusta kestävällä sisäisellä emalivuorauksella joka kestää hyvin hankaavia aineita, sillä se muodostaa kemiallisen sidoksen valun kanssa ja estää hiljalleen etenevän korroosion. Edellisten lisäksi AVK tarjoaa myös linjaventtiilejä ulkoisella EN 10290 tyyppi 2, luokka B -mukaisella pinnoitteella, joka on kehitetty käytettäväksi katodisella suojauksella varustettujen teräksisten kaasuputkien kanssa, mutta joka soveltuu hyvin myös asennettavaksi voimakasvaikutteiseen maaperään. 

Video

Luistiventtiilit kestävät aikaa

Video vanhan AVK luistiventtiilin purkamisesta